Broccoleaf nieuw in het winkelschap

Jarenlang zijn broccolibladeren door het land heen gefreesd om als bodemvoeding te dienen vanwege haar voedingsstoffen en reinigende eigenschappen.  Nu blijkt, dat wat goed is voor de aarde ook goed is voor het lichaam! Broccoleaf, een samenvoeging van broccoli en het engelse woord leaf (wat blad betekent), draagt bij aan meer veelzijdigheid en afwisseling in je maaltijden.

Mild van smaak

Het blad smaakt milder dan boerenkool, boerenkool heeft namelijk een iets bitter accent. Zelfs broccoliroosjes zijn nog iets sterker van smaak dan het blad van dezelfde plant.

Broccoli-sap

nutriënten in broccoli, rauw en gekooktDat het blad van de broccoli eetbaar was, werd ontdekt nadat onze Amerikaanse collega’s hun sap-programma uitbreidden. Zij ontdekten dat zij voor het maken van broccoli-sap niet de kool maar de bladeren moesten gebruiken, omdat deze meer water bevatten dan de kool en milder van smaak zijn. Dat de bladeren bovendien veel vitaminen en meer calcium, ijzer en kalium dan de broccoliroosjes bevatten, is ook meegenomen.

Gezond

Net als boerenkool is dit blad rijk aan vitamine A en C. Bovendien bevatten de broccoliblaadjes meer vitamine K, foliumzuur en kalium dan boerenkool.

broccolisapCulinaire toepassing

Broccoliblad is perfect voor het maken van verse groentesappen, rauw in een salade of door een smoothie. De bladeren kun je ook prima koken, blancheren, verwerken in soepen of gebruiken om gezonde chips van te maken.

Gezond kan ook heel lekker zijn

Met  onze recepten database hopen wij u te kunnen overtuigen dat gezond ook heel lekker kan zijn, ook op momenten dat u niet veel tijd heeft om in de keuken te staan. Mocht u zelf een lekker recept hebben met broccoli, dan horen wij dat natuurlijk graag van u, zodat wij deze aan ons kookboek kunnen toevoegen.

Share This