Broccoliblad, zonde om niet te eten

Na de boerenkooltrend is het tijd voor iets nieuws: broccoliblad! Normaal gesproken worden deze bladeren weggegooid en niet gegeten. Zonde, want de bladeren rond broccoli zijn juist lekker én gezond. Broccolibladeren zijn de koolbladeren van de broccoli. Mooi donkergroen van kleur met paarse tinten. Aan de dikke stengels zitten grote bladeren, zo meldt Smeding in haar nieuwsbrief.

Mild van smaak en gezond

Broccoleaf milder van smaak in vergelijking tot vergeleken met boerenkoolblad. Daarbij hebben de bladeren van de broccoliplant een hoger watergehalte. Net als de broccoli zelf  is het blad rijk aan vitamine A , C, K, foliumzuur en kalium. Erg gezond dus!

Maar dat is niet het enige, broccoleaf is perfect voor het maken van verse groentesappen, rauw in een salade of door een smoothie. De bladeren kun je ook prima koken, blancheren, verwerken in soepen en pesto
of gebruiken om gezonde chips van te maken.

Om het u gemakkelijk te maken hebben wij voor u een aantal recepten op onze website gezet

 

Share This