Van de Kromme Leek

Kromme Leek

Teamwork!

René Verdonk Broccoli  bestaat uit een team van 30 enthousiaste medewerkers  die  gezamenlijk goed zijn voor de teelt en verwerking van 2 miljoen kilo kwaliteitsbroccoli per seizoen.

Wij beseffen ons terdege dat we deze prestatie alleen maar kunnen neerzetten met een geolied team van vakmensen wat intensief samenwerkt. Graag stellen wij hen daarom aan u voor:

 

René & Sabine

René & Sabine

Directie

René en Sabine hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie op het HAS in Den Bosch. Nadat ze beiden hun studie hadden afgerond zijn ze eerst ieder afzonderlijk hun droom gaan najagen; René als zelfstandig broccoliteler en Sabine in het hoveniersbedrijf van haar ouders. In 2002 besloten ze samen René Verdonk Broccoli als maatschap voort te zetten. Daarbij is een duidelijke rolverdeling gemaakt; René zorgt voor de teelt en Sabine coördineert alles daarom heen.
De aansturing van het team vinden zij elk seizoen weer een uitdaging, maar samenwerken met zo’n diverse groep levert ook veel mooie dingen op.

Naast het bedrijf hebben ze twee kinderen, Juliët en Maarten.  Ze zijn beiden in het verenigingsleven actief; Sabine onder in de telersvereniging Best of Four en René in Oranjecomite Maxima’al. Daarnaast zijn zij beiden jeugdcoach, René bij VVW voetbal en Sabine bij VVW handbal.

Sławomir

Sławomir

oogstplanner en teamleider veldploeg

Slawomir woont in Polen in hetzelfde dorp als Mariusz en Magda en komt ook speciaal voor het broccoliseizoen naar  Nederland. In 2016 is Slawomir met zijn Karolina getrouwd in Polen en inmiddels hebben zij een zoontje. Natuurlijk gaat hij graag terug naar zijn gezin, maar vindt hij het werk in de broccoli ook heel mooi.

Slawomir is verantwoordelijk voor de oogstplanning en overlegt met de oogstploegen wanneer zij waar moeten snijden. Daarnaast bestuurt hij de tractor met plantmachine en is hij van begin maart tot eind julie dagen op het veld te vinden met zijn plantploeg.

Mariusz & Magda

Mariusz & Magda

Interne logistiek en kwaliteitscontrole

Dit stel werkt al vanaf het begin (zo’n twintig jaar geleden) op ons bedrijf. In Polen wonen zij in een klein plaatsje richting de Russiche grens. In de winter genieten zij hier enorm van hun vrije tijd en gaan lekker met vakantie. In maart komt Mariusz om te helpen met planten en doek leggen. Magda blijft dan nog in Polen tot eind mei het oogstseizoen begint.

Mariusz is verantwoordelijk voor het sealen van de broccoli. Hij zorgt voor de aanvoer van de broccoli, bedient de machines en ziet toe dat alle orders in de juiste volgorde op tijd klaar staan voor transport.

Magda helpt in de bedrijfshal waar zij nodig is. Zowel in de kwaliteitscontrole als in het inpakken is zij een kei.

Monika

Monika

heftruckchauffeuse

Monika woont samen met haar vriend en 4 kinderen in Grootebroek. Monika is in 2006 naar Nederland gekomen. Haar gezin is inmiddels helemaal ingeburgerd. De oudste 3 kinderen gaan naar school en sporten in het weekend veel. Monika is menig weekend op stap naar een judo-wedstrijd van haar jongens.

Monika werkt nu 6 jaar bij ons en is inmiddels een bedreven heftruckchauffeuse geworden. Zij zorgt voor de transportbonnen en laad en lost de vrachtauto’s..

Martin

Martin

teamleider veldploeg en tractorchauffeur

Inmiddels werkt Martin alweer een dikke 10 jaar op ons bedrijf. Martin heeft zijn vrouw in Nederland leren kennen, waarna hij in Polen met haar is getrouwd. Zij hebben twee zoons gekregen en ervoor gekozen om ze in Polen op te laten groeien. Op een prachtige locatie heeft Martin een huis voor zijn gezin gebouwd, waar zij met veel plezier wonen.

In het voorjaar komt Martin naar Nederland om tijdens het broccoliseizoen bij ons op het bedrijf te werken. Tijdens deze periode woont hij, samen met nog 21 collega’s, op het bedrijf.

Martin is leider van één van de oogstploegen. Samen met de jongens gaat hij het veld op en zorgt dat de broccoli op het juiste moment gesneden wordt. Daarnaast is hij heel bedreven in het besturen van de tractor en je ziet hem dan ook met veel plezier het land bewerken.

Dominika

Dominika

kok en productiemedewerkster

Dominika werkt nog maar kort op ons bedrijf. Zij is samen met haar vriend Pawel naar Nederland gekomen om geld te verdienen. Pawel zus werkte al op het bedrijf en zo zijn zij bij ons terecht gekomen. Dominika heeft geleerd voor kok en alhoewel ze op haar vakgebied nog niet veel ervaring heeft opgedaan kan ze heel lekker koken.

Dominika staat meestal bij de seallijn, maar om half 5 stopt zij met haar werk. Dan gaat ze koken voor alle mensen die op het bedrijf wonen. Om half 7 staat het eten voor iedereen klaar!

Duurzaam geteeld in de regio Westfriesland

Uit de regio

De producten van Van de Kromme Leek worden geteeld in de kop van Noord-Holland, op de vruchtbare gronden rondom de Kromme Leek

Gegarandeerd 100% kwaliteit

Kwaliteit gegarandeerd

Wij verwerken onze producten onder optimale omstandigheden en staan daarom voor 100% in voor smaak en kwaliteit.

Milieukeur geeft handen en voeten aan onze drive naar duurzaamheid

Duurzaam

Om duurzaamheid binnen ons bedrijf handen en voeten te geven hebben we gekozen om ons te verbinden aan het Milieukeur programma.

Teamwork is juist voor een seizoensbedrijf van groot belang

Teamwork!

Laat me voorop stellen; zonder ons team hadden wij niet kunnen bereiken wat we nu hebben bereikt. Daarom stellen wij met trots een aantal van deze kanjers voor.

Share This