Broccolinoedels met varkensvlees & ananas

voor 4 personen | Bereiden: ca 15 min en 1 uur marineren

Ingrediënten

500 gr Broccoli
500 gr Varkensvleesreepjes
300 gr Woknoedels
3 Lente-uitjes
1 klein blikje Ananasstukjes (of lekker verse Ananas)
2 el Sojasaus
1 el Sherry
2 tl Maizena
2 tl Sesamzaadjes
1 tl Honing
1 tl Sesamolie

en 3 kneepjes Blue Band vloeibaar

Bereiden

Dit recept is vooral bij onze kinderen favoriet.
Doe de reepjes varkensvlees in een kom. Meng 1 el soja, de sherry en maïzena door elkaar, roer het vlees erdoor en laat het 1 uur staan. Laat de ananasstukjes in een zeef uitlekken. Snijd de lente-uitjes in schuine reepjes van circa 1 cm. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

Verhit de vloeibare boter in een wok en wacht tot de grote bellen verdwenen zijn. Voeg het gemarineerde varkensvlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur circa. 3 minuten.

Voeg de ananas en lente-ui toe, warm 1 minuut door en voeg de rest van de sojasaus en de honing toe. Laat 2 minuten pruttelen. Kook intussen de broccoliroosjes beetgaar in ca. 4 minuten en de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de broccoliroosjes en de noedels af en meng beide in een pan met de sesamolie. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer met het vlees.

In plaats van broccoli kun je natuurlijk ook bimi gebruiken.

bron:  Blue Band Mmm… groente, de bekende groenten 10 x anders

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This