Gesmoorde palmkool

Ingrediënten 

bijgerecht voor 4 personen

500 g palmkool
1 uitje, fijngesneden
2 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden.

 

Bereiden

Snijd het onderste deel van de stengels, haal het blad eventueel van de stelen en scheur het grof of snijd in brede repen. Was de kool en laat in een vergiet uitlekken, droog hoeven de bladeren niet te zijn want de kool kan met aanhangend water worden bereid, net als spinazie en snijbiet. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de kool toe en bak 5 min. Voeg een glas water toe en smoor de palmkool in nog eens 10-12 min. beetgaar. Schep de laatste 5 min. de knoflook door de kool. Breng op smaak met fijn zeezout en versgemalen peper en schep in een schaal. Sprenkel aan tafel nog een beetje goede olijfolie over de kool: de olie verspreidt door de warmte een heerlijk geur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This