Groente Ramen met Bimi

voor 4 personen

 

Ingrediënten 

4 kopjes groente- of kippenbouillon
4 munten gember, ongeveer een halve centimeter dik
2 eetlepels sojasaus
1 el rijstwijn azijn
1/4 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
een snufje kristalsuiker
1 bosje bimi
ongeveer 100 gram Shiitake paddenstoelen, stengels verwijderd en in plakjes
1 wortel, julienne gesneden
4 pakjes ramen noedels, de bijgeleverde kruiden niet gebruiken
2 lente-uitjes, in dunne plakjes diagonaal
4 zachtgekookte eieren, gehalveerd

 

Bereiden

Breng de bouillon, gember, sojasaus, azijn, Chinese vijfkruidenpoeder en suiker in een steelpan op een middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur tot medium-laag; laat het zo ongeveer 10 minuten pruttelen.
Trim ondertussen het houtige gedeelte van de stengels van de broccoli. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg broccoli, champignons en wortelen toe. Kook dit 2 tot 3 minuten of tot ze gaar zijn.
kook ondertussen de ramen noedels gedurende 1 minuut in kokend water. giet het af en verdeel het over 4 grote soepkommen. Voeg een pollepel bouillon toe aan de noedels en top het af met groenten. Garneer met lente ui en zacht gekookte eieren.

Tip

Voor zachtgekookte eieren, plaats je de eieren in een pan en voeg net zoveel koud water toe dat de eieren onder water liggen. Breng aan de kook op een matig hoog vuur. Dek de pan af en schakel het vuur uit,  laat dit gedurende een minuut staan. Schil de eieren onder koud stromend water.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This