Lauwwarme broccoleaf salade

met peren , vijgen en hazelnoten  ( voor 4 personen)

Ingrediënten 

Voor de Balsamico dressing
1/4 kopje extra vergine olijfolie
1 1/2 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel honing
1/4 theelepel elk zout en peper

Voor de broccoleaf salade
1 el olijfolie
1 pak broccoleaf
2 peren, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
1/4 kop gehakte sjalotjes
4 verse vijgen, in vieren
1/3 kop gehakte geroosterde hazelnoten
Geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

 

Balsamico dressing

Klop olijfolie, balsamico azijn, honing, zout en peper. Opzij zetten.

Broccoleaf salade
Verhit de olijfolie in grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de broccoleaf, peren en sjalotten voor ongeveer 5 minuten of tot broccoleaf  zijn textuur begint te verliezen. Voeg de dressing toe en meng het geheel.
Verdeel de salade gelijkmatig over de borden. Top het af met vijgen, hazelnoten en Parmezaanse kaas.

Tip: Bak ook eens rauwe ham mee met de broccoleaf, peren en sjalotten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This