Broccoli aardappel soep

 

Ingrediënten 

2 eetlepels olijfolie
2 gehakte knoflook teentjes
2 broccoli’s in in roosjes gesneden
1 kleine aardappel in stukjes gesneden
1 kleine uien, in stukjes gesneden
4 kopjes groente- of kippenboullion

Zout en peper naar smaak

Bereiden

Verwarm de olie in een grote soeppan. Voeg de knoflook, broccoli, aardappelen en uien toe en kruid naar smaak met zout en peper. Na 7 tot 10 minuten, als de uien gecarameliseerd is, kun je de boullion erbij doen. Doe de deksel op de pan en laat de soep zo’n 15 tot 20 minuten doorkoken, zodat alle groenten gaar zijn.

Vermaal de soep met een staafmixer of blender totdat de soep zacht en romig is. Garneer de soep met een klein beetje yoghurt en croutons.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This