Groen met Witte Frittata met broccoleaf

Geroerbakte broccoleaf met zongedroogde tomaten, olijven, verse ricotta, eiwit en gekruide Parmezaanse kaas. Bezaaid met havervlokken en vervolgens gebakken totdat er een luchtig geheel ontstaat. (voor 4 personen)

Ingrediënten 

1 ½ kopje eiwitten
1/4 kop + 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
1 bosje broccoleaf
¼ kopje water
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte zongedroogde tomaten
2 eetlepels gehakte ontpitte Kalamata olijven
4 eetlepels verse basilicum, snijd ze in linten
¾ kopje vetarme ricotta
2 eetlepels geroosterde havervlokken

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.  Vermeng, in een middelgrote kom, de eiwitten, ¼ kopje Parmezaanse kaas, zout, peper.

Snijd de stengels van de broccoleaf af tot aan de bladeren. Rol de  bladeren in de lengte, zodat ze een opgerolde sigaar lijken. Houd de rol met de ene hand, snijd de bladeren kruiselings in 1,5 cm brede “noedels “.

Verhit een middelgrote, ovenbestendige, wok of koekenpan. Voeg de broccoleaf “noedels” en water toe en dek af en stoom dit gedurende 2 minuten. Wanneer de broccoleaf zacht en helder groen is, voeg je de olijfolie, zongedroogde tomaten, olijven en de helft van de verse basilicum toe. Vermeng de ingrediënten door het te roeren.

Borstel de zijkanten van de pan met een beetje extra olijfolie om plakken te voorkomen en giet het eiwit mengsel erbij. Roer het geheel voortdurend op een matig-laag vuur zoals u zou doen voor roerei, totdat de eiwitten vast worden (ongeveer 5 minuten).

Voeg in totaal 6 tot 8 lepels ricotta op willekeurige plaatsen toe aan het eimengsel, als de eiwitten rond de randen vast worden, maar het mengsel in het midden nog vloeibaar is.  Bestrooi dit met een mengsel van de havervlokken, zout, peper en 1/4 kopje parmezaanse kaas

Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak 3 tot 4 minuten, of tot de bovenkant van de frittata is stevig aanvoelt. Strooi derest van de parmezaanse kaas en de basilicum over de frittata, maak de randen los van de pan met een rubberen spatel en schuif de frittata op een snijplank, of serveer het direct uit de pan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This