Gewokte broccoleaf

Broccoleaf is een heerlijk en mild groen met hoge voedingswaarde. Bereiden is simpel, je kunt het gewoon koken en serveren of gebruik dit recept als basis voor bijna elke culinaire creatie met broccoleaf die u zich kunt voorstellen. Zie onze recepten database voor veel ideeën. (2-4 porties)

Ingrediënten 

1 bosje broccoleaf
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gehakt of gesneden verse knoflook
1 snufje gemalen rode chili vlokken

Bereiden

Snijd de stengels van de broccoleaf net onder het blad ( deze stengels kunt u eventueel gebruiken om sap van te maken). Rol de bladeren in de lengte, zodat ze een opgerolde sigaar lijken. Houd de rol met een hand vast en snijd de bladeren kruiselings in dunne 1,5 cm brede linten.

Verhit een middelgrote non-stick wokpan of koekenpan. Voeg de olijfolie toe en verwarm dit tot het licht gaat “rimpelen”. Voeg de knoflook toe, roer en bak tot het begint te karameliseren.

Voeg de broccoleaf linten en water toe, dek af en stoom gedurende 2 minuten. Wanneer de broccoleaf zacht en helder groen is breng je het op smaak met gemalen rode chili vlokken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This